Arbejdsgrupper

DSTBs bestyrelse kan nedsætte arbejdsgrupper til at arbejde med et specifikt emne eller konkret opgave.

Der er p.t. nedsat arbejdsgrupper indenfor følgende:

Arbejdsgrupperne står blandt andet for udviklingen af ISTQB Certified Tester i Danmark. Du kan læse mere om de konkrete aktiviteter nedenfor.

Hvis du vil høre mere om eller har lyst til at deltage i en arbejdsgruppe bedes du udfylde formularen, så kontakter vi dig.

Kontakt til arbejdsgruppe

    Du kan vælge en eller flere arbejdsgrupper. Vi kontakter dig med yderligere information.

 

Eksamensarbejdsgruppen arbejder med at udvikle, vedligeholde, oversætte og kvalitetssikre eksamensspørgsmål til alle ISTQB certificeringer i Danmark. På nuværende tidspunkt gælder det for Certified Tester Foundation Level (CTFL) og Certified Tester Advanced Level (CTAL).

Desuden udarbejder eksamensarbejdsgruppen retningslinier og procedurer for, hvordan eksamensforløbet skal foregå for at leve op til ISTQBs regler på området. En stor del af dette arbejde gøres i ISTQB regi.

Deltagerne i eksamensarbejdsgruppen skal som minimum opfylde ISTQBs krav om at være:

  •  uafhængig af eksisterende eller kommende ISTQB kursusudbydere
  •  uafhængig af eksisterende eller kommende eksamensudbydere, f.eks. ISEB, ISQI eller Dansk IT

Dette er valgt for at sikre troværdighed dels med hensyn til upartiskhed og tavshedspligt og dels med hensyn til faglighed.

Kontaktperson: Klaus Skafte (k.skafte@dstb.dk)

 

Akkrediteringspanelet er en gruppe af uafhængige personer, der arbejder med opgaver i relation til akkreditering af kursusudbydere og kursusmateriale. Akkreditering inkluderer en vurdering af firmaet, underviserne samt undervisningsmaterialet. En akkreditering giver kursusudbyderen ret til at bruge ISTQBs navn og logo på sit undervisningsmateriale samt at få afholdt en eksamen i direkte forlængelse af kurset.

Deltagerne i akkrediteringspanelet skal som minimum opfylde ISTQBs krav om at være:

  •  uafhængig af eksisterende eller kommende ISTQB kursusudbydere
  •  uafhængig af eksisterende eller kommende eksamensudbydere, f.eks. ISEB, ISQI eller Dansk IT

Dette er valgt for at sikre troværdighed dels med hensyn til upartiskhed og tavshedspligt og dels med hensyn til faglighed.

Kontaktperson: Niels-Henrik Hansen (nh.hansen@dstb.dk)

Akkrediteringsarbejdsgruppen er ansvarlig for at udarbejder og vedligeholde retningslinjer, formularer og procedurer for, hvordan akkrediteringsforløbet skal foregå for at leve op til ISTQBs regler på området.

Kontaktperson: Niels-Henrik Hansen (nh.hansen@dstb.dk)

 

Pensumarbejdsgruppen arbejder med at sikre at den danske oversættelse af ISTQB’s syllabus og den dertilhørende terminologi liste for de enkelte certificeringer altid er opdateret og ajourført i forhold til det materiale der stilles til rådighed fra ISTQB.

Kontaktperson: Tanja Flyvholm Jensen (tanja.f.jensen@dstb.dk)

 

Kommunikationsarbejdsgruppen står for kommunikation vedrørende DSTBs arbejde, aktiviteter og tilbud til test samfundet i Danmark. En stor del af arbejdet omhandler opdatering af hjemmesiden samt udarbejdelse af nyhedsbreve.

Kontaktperson: Emil Hansen (e.h.hansen@dstb.dk)

 

Konferencearbejdsgruppen er ansvarlig for planlægning og afvikling af den årlige konference.

Kontaktperson: Lene Drewes (l.drewes@dstb.dk)

 

Sikkerhed og tavshedspligt
Ingen kursusudbyder eller eksamensudbyder, om de er medlem af DSTB eller ej, vil få adgang til eksamensspørgsmål eller akkrediteringsmateriale af nogen art. Disse dele opbevares på en sådan måde, at kun medlemmer at de to arbejdsgrupper kan få adgang til materialet. Samtidig har deltagerne i arbejdsgrupperne tavshedspligt.

Tilbage til toppen.

DSTB på LinkedIn

1435067465_square-linkedin

Du kan tilmelde dig den åbne gruppe her

DSTB på Twitter

Du kan følge os på @dstb_dk og konferencen på #DSTBKonf.Twitter_logo_blue

Digital Quality and Testing Meetup

Are you interested in quality and testing? Then you can meet like-minded people in our group on Meetup called: Digital Quality and Testing Meetup in Denmark.

Click the link to join the group: http://meetu.ps/c/3CMcH/CWGng/f

You can read more about the group here: https://www.meetup.com/Digital-Quality-and-Testing-Meetup/