ISTQB® har opdateret og gennemarbejdet deres Foundation pensum og har udgivet en 2018 udgave.

2018 udgaven af Foundation pensum har mere fokus på review og mindre fokus på test management sammenlignet med 2011 udgaven.

”Vi har reduceret antallet af K1 læringsmål fra 27 til 15, for således at fokuserer mindre på udenadslæren og mere på anvendelse af viden.” udtalte Klaus Olsen i forbindelse med ISTQB’s frigivelse.

ISTQB Foundation certificering er for alle der arbejder med eller er interesseret i test, og har behov for praktiske kvalifikationer, samt forståelse for de grundlæggende begreber og metoder i softwaretest. Foundation certificeringen er en forudsætning for alle de øvrige ISTQB certificeringer.

 

Udrulning i Danmark

DSTB lancerer ISTQB Foundation certificeringen i etaper. Du kan finde den engelske version af pensum på vores hjemmeside,  og det er allerede muligt at tage eksamen på engelsk hos DIT.

Planen er at få de andre dele af certificeringen klar i 2019:

  • Januar – den danske oversættelse af begreber bliver tilgængelig som en del af ISTQB’s glossary app
  • Januar – mulighed for at tage eksamen på dansk hos DIT
  • Marts – frigivelse af den danske version af pensum på DSTB’s hjemmeside
  • April – kurser på dansk hos vores akkrediterede kursusudbydere:
    • Capgemini
    • TestHuset

Det vil i en periode være muligt at tage kurser og eksamen i både 2011 og 2018 versionen. Vi satser på at være helt på plads med Foundation 2018 til næste sommer.

 

Allerede Foundation certificeret

Hvis du allerede er ISTQB Foundation certificeret, så har den nye udgave ingen betydning, da ISTQB´s Foundation certificering er gyldig for livstid.

 

Holdet bag ISTQB Foundation certificering

Foundation arbejdsgruppen har repræsentation fra ISTQB’s medlemsforeninger (boards) fra hele verden.

”Vi har en diversitet og erfaring som dækker de fleste variationer indenfor software industrien. Jeg er stolt af denne Foundation arbejdsgruppe, og af alle de person som har bidragede til denne store opgave.” Klaus Olsen

Klaus Olsen fra DSTB´s bestyrelse er formand for ISTQB internationale arbejdsgruppe for Foundation pensum og har været en drivende kraft i denne 2018 opdatering.

Vi er også stolte over, at DSTB har deltaget i arbejdet i ISTQB med flere personer: Ebbe Munk, Klaus Skafte og Mette Bruhn-Pedersen.

Derudover er et stort hold med til at lave den danske version. En foreløbig stor tak til:

Birgitte Frisner, Ebbe Munk, Egil Boisen, Fehmeed Ijaz, Helle Krøyer, Henrik Skjærbæk, Jane M. Nash, Klaus Olsen, Klaus Skafte, Knud Hangaard, Mandana Bahar, Martin N. Poulsen, Mette Bruhn-Pedersen, Morten K. Fredens, Ole Chr. Hansen, Tina M. Knudsen samt vores akkrediterede kursusudbydere Capgemini og TestHuset.